G-SHOCK sărbătorește 40 de ani: G-D001 din aur de 18 carate creat prin inteligență artificială

G-SHOCK

G-SHOCK sărbătorește 40 de ani: G-D001 din aur de 18 carate creat prin inteligență artificială

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

03 mai 2024

G-SHOCK și-a sărbătorit cea de-a 40-a aniversare prin realizarea Dream Project #2. Reamintim că prima ediție a proiectului a avut loc în 2018, odată cu crearea extraordinarului model G-D5000 din aur de 18 carate, limitat la 35 de bucăți. Cea de-a doua ediție a proiectului s-a dovedit a fi nu mai puțin uimitoare. Rezultatul este ediția limitată G-SHOCK G-D001, de asemenea, realizat în întregime din aur, dar pentru a crea un design ușor, dar rezistent la șocuri, designerii au folosit... inteligența artificială.

 
  • G-SHOCK își sărbătorește cea de-a 40-a aniversare.
  • Pentru a marca această ocazie, a fost realizată cea de-a doua ediție a programului Dream Project.
  • În cadrul acestuia, a fost creat un model din aur de 18 carate, cu ajutorul inteligenței artificiale în designul său.
  • Pentru mai multe informații despre ceasuri, vizitați blogul nostru.
 

Inteligența artificială în designul ceasului G-SHOCK G-D001

Acest design unic prezintă o utilizare inovatoare și exploratorie a designului generativ - o tehnică de proiectare asistată de calculator care utilizează inteligența artificială pentru a optimiza procesul de proiectare. Designul complet metalic, rezistent la șocuri, cu forma sa originală, a fost creat printr-un proces de co-creare între dezvoltatori și inteligența artificială. În acest caz, designul generativ care utilizează tehnologii de inteligență artificială a fost aplicat procesului de proiectare a aspectului exterior al ceasului.

 

G-SHOCK G-D001 general

 

Pe baza cadrului de design creat de designeri, datele colectate de-a lungul a 40 de ani de dezvoltare a liniei G-SHOCK au fost aplicate sistemului de inteligență artificială pentru a genera un model 3D optimizat, ținând cont de factori precum rezistența structurală, caracteristicile materialelor și metodele de prelucrare. Componentele originale și formele structurale observate la nivelul butoiului, al brățării și al cadranului schimbă complet aspectul G-SHOCK cu care suntem obișnuiți, dar contribuie și la reducerea greutății și la creșterea absorbției șocurilor. Ca urmare a acestui proces creativ, s-a obținut o construcție din oțel, rezistentă la șocuri, fără a utiliza elemente de amortizare din rășină sau alte materiale similare. Toate elementele lucioase ale ceasului sunt lustruite manual.

 

G-SHOCK G-D001 cadran

 

Design inovator de inteligență artificială realizat cu ajutorul unei metode străvechi de turnare

Ceasul Casio G-Shock are un plic masiv cu diametrul de 45,1 mm. Luneta și brățara originală traforată sunt realizate cu ajutorul metodei de turnare cu ceară pierdută, cunoscută din cele mai vechi timpuri, folosită în jurul anului 3000 î.Hr. în Egiptul antic. În prezent, aceasta presupune realizarea unui model din ceară și turnarea peste el a mai multor straturi de o substanță asemănătoare ipsosului. Când se formează o matriță dură din masă, aceasta este încălzită astfel încât ceara să curgă din ea. Spațiul liber rezultat este umplut cu aur topit și, după ce se răcește, matrița este îndepărtată.

 

G-SHOCK G-D001 brățară și lunetă

 

Cadran schelet, rulmenți din rubin și tehnologie spațială a ceasului G-SHOCK G-D001

Cadranul schelet al ceasului dezvăluie un mecanism special conceput pentru acest model. Acesta prezintă o placă principală din metal, angrenaje din silicon și rulmenți din rubine naturale. În plus, la periferia cadranului au fost încorporate panouri solare, care se bazează pe tehnologia utilizată la sateliți. Folosind expertiza industriei spațiale, a fost posibilă crearea unui sistem care crește semnificativ eficiența generării de energie în comparație cu panourile solare tradiționale. Această energie alimentează diferitele funcții ale ceasului, inclusiv recepția undelor radio. Ora acestui ceas este sincronizată prin intermediul a șase relee de timp atomic din întreaga lume. Pe cadranul modelului, pe lângă afișajul datei, veți găsi, de asemenea, indicații de timp cu două zone și un cronometru.

 

Mecanismul G-SHOCK G-D001

 

G-SHOCK G-D001 în ambalaj original, funcțional.

Un model Casio G-SHOCK atât de sofisticat trebuia să fie ambalat corespunzător. Este vorba despre o structură aurie și neagră în formă de turn cu pereți traforați, care au fost creați din numere de modele G-SHOCK istorice și contemporane. În interior a fost amplasată o lampă LED, astfel încât ambalajul poate fi folosit și ca lampă de noptieră. Cu designul original al cutiei, lampa creează o atmosferă încântătoare de lumini și umbre care se întrepătrund.

 

G-SHOCK G-D001 ambalaj

 

Limitat la o singură piesă, G-SHOCK G-D001 vândut la o licitație de caritate

Acest model istoric este singurul ceas de acest tip din lume, limitarea sa fiind, prin urmare, limitată la o singură piesă. G-SHOCK G-D001 a fost scos la vânzare în cadrul unei licitații caritabile organizate de una dintre cele mai importante case de licitații din lume, Phillips. Ceasul a fost vândut pentru suma deloc neglijabilă de 400 050 USD. Toate încasările au fost donate organizației de mediu The Nature Conservancy.

 

Luneta G-SHOCK G-D001


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.